´╗┐

Teste online din anatomie si medicina

teste din anatomie si medicina - pagina 10

Teste din anatomie si medicina: Sistemul nervos 2

Sistemul nervos 2

Sistemul nervos este esential pentru perceptia senzoriala, perceptia durerii si a placerii, controlul miscarilor si reglarea functiilor corpului, ca de exemplu respiratia. Sistemul nervos este cea mai complexa structura a organismului si de asemenea vitala pentru dezvoltarea limbajului, gandirii si memoriei. In centrul sau se gasesc creierul si maduva spinarii, care, in final, controleaza tot tesutul nervos din celelalte parti ale corpului.

Start test

Teste online: Testul numarul 37 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul nervos 3

Sistemul nervos 3

Unitatile functionale ale sistemului nervos sunt milioanele de celule nervoase interconectate ce poarta numele de neuroni. Functia neuronilor este oarecum asemanatoare cu cea a circuitelor dintr-un aparat electric complex, deoarece preiau semnalele dintr-o parte a sistemului nervos si le transmit alteia, unde ele pot fi retransmise altor neuroni pentru a determina o anumita actiune. Neuronii sunt clasificati in trei tipuri, in raport cu functia lor: neuroni senzitivi, care transmit informatia de la organele de simt ale corpului la sistemul nervos central; neuroni integrativi care proceseaza informatia primita; neuroni motori, care initiaza actiunile voluntare si involuntare.

Start test

Teste online: Testul numarul 38 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Sistemul nervos 4

Sistemul nervos 4

Componentele principale ale sistemului nervos sunt nervii, care leaga sistemul nervos central de alte parti ale corpului, si ganglionii nervosi care sunt grupe de celule nervoase situate in diverse puncte ale sistemului nervos. Un nerv este un fascicul alcatuit din fibre motorii si senzitive, impreuna cu tesutul conjunctiv si vasele sanguine. Nervii principali, in numar de 43 de perechi, isi au originea in sistemul nervos central, acestia sunt impartiti astfel: 12 perechi se desprind din portiunea inferioara a creierului denumiti nervii cranieni si 31 perechi din maduva spinarii denumiti nervii spinali.

Start test

Teste online: Testul numarul 39 din categoria teste online din anatomie si medicina

Teste din anatomie si medicina: Tesuturile

Tesuturile

Tesuturile sunt formate dintr-o grupare de doua sau mai multe celule care indeplinesc aceiasi functie, structura si aceiasi origine. Toate celulele care intra in alcatuirea corpului omenesc trec printr-o secmentare si provin din celula ou (zigot). Tu cat de bine stapanesti acest domeniu?

Start test

Teste online: Testul numarul 40 din categoria teste online din anatomie si medicina

« 7 8 9

10

11 12 13 »
«

»